מוט טלסקופי ידוע כאפקטיבי ובעל שימושים רבים ומגוונים - החל מהורדת ענפים, קטיפת פירות בגובה ועד לניגוב חלונות, צביעה ועוד. השימוש במוטות נעשה על-ידי קבלנים מקצועיים ועד לחובב הביתי אשר מעוניין לבצע את העבודות בעצמו.

סוגי מוטות והחומרים שמהם מייצרים אותם

הראשונה והמוכרת ביותר, הינה הידית הטלסקופית מתוצרת וולף גרטן אשר מגיעה בשני גבהים לבחירתכם: שלושה מטרים או ארבעה מטרים. הידיות הינן מודולריות ומתחברות בקלות למגוון רחב של כלים אותם תוכלו למצוא באתר שלנו החל ממסור, מספרי ענפים, מקטפת פירות, מנקה חלונות ועוד. ידיות אלו קלות משקל ועשויות מאלומיניום מצופה בויניל ולכן מועדפות לשימוש על-ידי המשתמש הביתי וכן על-ידי גננים.

מוטות מקצועיים יותר המתאימים לעבודות של כורתי גובה וגוזמים מקצועיים עשויים מפיבר ואינם מוליכים חשמל בתנאים יבשים. המוטות מתחברים לאביזר מסור ולמספרי ענפים. כמו כן, המוטות חזקים מאוד וגמישים ומגיעים במספר גבהים לבחירה – 3.6 / 6.5 / 8 / 9.6 מטרים. היתרון המשמעותי במוטות אלו, הוא שגובה פתיחתם אינו קבוע מראש אלא נקבע על-ידי המשתמש ואופן סגירתו מתבצע בקלות עד לגובה של כ- 2.33 מטרים. מוטות אלו מיוצרים בגרמניה וקיימים עבורם חלקי חילוף במידת הצורך. כמובן שישנם משתמשים במוטות הללו שאינם מקצועיים ככורתים וגוזמים, אלא כמשתמשים ביתיים אשר תוך הקפדה על הנחיות העבודה והוראות הבטיחות מבצעים את עבודות הגובה ביעילות ובחיסכון כספי.

מוט טלסקופי נוסף אותו אנו משווקים עשוי מאלומיניום וידוע במשקלו הקל. המוט מגיע בגבהים שונים: 6 / 8 / 10 / 12 מטרים ומיוצר באיטליה. מוטות אלו מתחברים גם כן בדומה למוטות הפיבר לאביזר מסור ולמספרי ענפים ייעודיים. יתרונם הבולט הינו שניתן לחבר באופן עצמאי אביזרים נוספים כיוון שבראש המוט ישנו חיבור עץ אליו ניתן לחבר רולר צביעה, וו לתליה ועוד.

מוט אחרון ונוסף הינו מוט אלומיניום הנפתח לגובה של כחמישה מטרים, אליו מתחבר מסור ומספרי גיזום ענפים, נוח לשימוש ומתאים לצרכן הביתי ועד לגננים וגוזמים.

איך משתמשים במוט טלסקופי באופן נכון ובטיחותי?

- אופן השימוש במוטות, ללא קשר לגובהם צריך להיות תוך זהירות, ערנות והקפדה על ההנחיות. לפני תחילת העבודה, יש לוודא כי אין אדם אשר נמצא בסביבה, בעל-חיים וכדומה העלולים להיפגע מנפל כלשהו במהלך העבודה. במידה והנכם גוזמים ענפים בגובה, אין לעמוד מתחת לענף אלא באלכסון וזאת כדי שהוא לא ייפול עליכם ויגרום לנזק.

- חשוב מאוד! אין לעבוד בקרבת קווי מתח של חשמל, על אף שישנם מוטות מבודדים כדוגמת הפיבר ולכן אין סכנת התחשמלות בתנאים יבשים, יש להימנע מהסיכון הכרוך בכך. יש לשים לב לפני תחילת העבודה היכן ממקמים את המוט ומהי סביבת העבודה ולהימנע מפגיעת המוט הטלסקופי בקו מתח החשמל. כמו כן, כאשר המוט אינו פוגע בקו מתח חשמל, חשוב לוודא כי הענף שמורידים אינו עלול ליפול עליו.

- כמו כן, לפני תחילת העבודה, יש לוודא כי השטח פנוי ואין סכנת פגיעה בכלי רכב, גגות, בתים, בני אדם או בעלי חיים ויש להתאים את זווית החיתוך והעבודה בהתאם.

- בפתיחת המוטות, יש לשים לב אל הסימון הסופי שעד אליו ניתן לפתוח את המוט ולא מעבר לכך.

- אין לעבוד עם המוטות במזג אוויר שאינו יבש – אנא הימנעו מעבודה בעת גשם, ברקים, רוח חזקה ותנאים שאינם יבשים העלולים לסכן אתכם או את סביבתכם.

- בעת עבודה עם המוטות, יש להתלבש בהתאם עם נעליים סגורות, משקפי מגן, קסדה וכפפות עבודה המגנות על ידיכם.

טיפ בקטנה:

המסורים אשר מתחברים למוטות מבצעים את העבודה בקלות כיוון שהחיתוך נעשה לשני הכיוונים – בדחיפה ומשיכה (קדימה ואחורה) והלהב הינה דו כיוונית. כאשר משתמשים במסור, יש לשים לב שלא להצמידו אל הגוף כדי להימנע מפגיעה. מסורים מסוימים כדוגמת המסור עם ידית הפיבר, מסור ART731 עשויים מקרבון וגמישים מאוד.

אביזר מספרי הענפים מגיע עם חבל ארוך אשר מאפשר את החיתוך בגובה ללא מאמץ רב. כל שעליכם לעשות הוא להכניס את המספריים אל הענף ולמשוך בחוט – תוך משנה זהירות כפי שמצוין מעלה. לחברת וולף גרטן ישנם שני סוגים של מזמרות ענפים. האחת ישרה והשנייה בעלת אפשרות לכוונון זווית החיתוך.