השימוש הבולט והמוכר של גדר הבמבוק הינו לחוץ הבית, כגדר מפרידה או דקורטיבית אשר מחזיקה מעמד במשך שנים רבות בהתאם למצבי מזג האוויר. הגדר המוכרת עמידה בפני גשם, שלג ושמש ישירה. ישנם מספר סוגים של גדרות, ובגדלים שונים החל מקנה פשוט ודק ועד קנה במבוק עבה המשמש לבניה ומגורים. גדר הבמבוק המחוזקת הקיימת בשוק הינה הגדר המושחלת, שמגיעה בעוביים שונים: 14-16, 20-22, 30-35 ועוד. היתרון בגדר המושחלת הוא שחוטי הברזל עוברים דרכה ולא מלופפים סביב הקנה ובכך מאפשרים חוזק ועמידות לאורך זמן. בחירת עובי הגדר תלוי שימוש ובהתאם לצורכי המשתמש. לרוב, הגדר מגיעה מחוברת באורך של כחמישה מטרים ובגבהים שונים. לגדר שימוש נוסף בחצר והוא כצל על פני הקרקע. הצל יהיה על-פי המיקום שבה גדר הבמבוק מונחת, והיא משמשת כמבנה לצמחים מטפסים או להדליית ירקות.


לא משנה היכן תגורו, גדר הבמבוק בפנים ומחוץ לבית תשנה את האווירה ותגרום לכם להרגיש במקום נעים וטרופי יותר. הבמבוק משמש לריהוט פנים וחוץ, כקונסטרוקציה לבניה, חיפוי לפרגולה ולמרפסות שמש, הגנה יעילה לגינת הירק ולבריכת הדגים, גדר חוצצת סביב מקלחת בשטח באוויר הפתוח, חיפוי לאדניות ועציצים. שימושים נוספים וטרנדיים כיום הינם בעיצוב פנים הבית, כדקורציה לקירות, שילוב בתוך הבית כטפט אשר מושך את העין ומקנה מראה טרופי ושונה מהרגיל. חולקים חדר? הגדר יכולה לשמש כחציצה בחדר אחד ולאפשר פרטיות ויופי בו זמנית, כבסיס מיטה, מעמד לכילה כנגד יתושים ועוד.


מה זה בעצם במבוק?

במבוק ידוע בצמיחתו המהירה, והיתרון המשמעותי שלו הוא בכך שהוא ידידותי מאוד לסביבה. יערות הבמבוק מתחדשים מהר מאוד, ולכן ניתן לראות במדינות רבות שהוא נחשב לחומר גלם מוביל. ניתן לקצור במבוק מספר פעמים והוא ימשיך לגדול במהירות, בשונה מכריתת עצים. כמו כן, הבמבוק מפחית את הזיהום מכיוון שהוא סופג פחמן דו חמצני וגזים רעילים אחרים.

הבמבוק משמש כחומר גלם יעיל וחזק ביותר ומשמש כאלטרנטיבה עבור הפלסטיק שאינו מתכלה ולעצים שכורתים שגדילתם אינה מהירה כבמבוק ובכך, נוכל להשיב לטבע את הכרת התודה שלנו.


התקנה ותחזוקה

וכעת משהבנו מהם השימושים השונים והמגוונים לקני הבמבוק, נשאלת השאלה מהי התחזוקה הנדרשת לכך וכיצד מתקינים את הגדר בקלות?

הבמבוק ידוע בחוזקו והוא עמיד לאורך זמן, אך בכדי למנוע את היחלשותו והופעת סדקים במשך הזמן, חשוב לטפל בגדר הבמבוק. אנו ממליצים כי בעת ההתקנה הראשונה תמרחו מספר שכבות לקה המגנות מפני קרינת השמש, UV עם עמידות והגנה מפני פטריות והגנה מפני דהיית הצבע. כמו כן, מומלץ לבצע טיפול שוטף לפחות אחת לשנה בניקוי הבמבוק במים וסבון וכן במריחת צבע הלקה פעם נוספת. כאשר מופיעים כתמים, ניתן להורידם באמצעות מברשת.

עם הזמן, הצבע המקורי של הבמבוק עלול לדהות, וניתן לבחור בצבעים שונים המתאימים לכך ולשנות את האווירה באמצעות כך.

את התחזוקה מומלץ שלא לבצע במזג אוויר המלווה בגשמים ולחות מרובה כדי שהתייבשות הלקה תהיה טובה ככל האפשר ללא מפריע.

 

ההתקנה המומלצת הינה באמצעות חיבור גדר הבמבוק לבזנטים או חיבור ליתדות ועמודי ברזל. את הגדר יש למתוח ולחבר למוטות על-ידי חיבור חוטי ברזל אשר עמידים יותר מאשר אזיקון הפלסטיק. כמו כן, מומלץ שלא להניח את הבמבוק על האדמה אלא מעט באוויר ולשמור שהשטח מתחתיה יהיה נקי. ניתן להתקין את הגדר על מסגרת ברזל כפי שמותקנת לשערים ובכך המבנה יהיה יציב ומתוח יותר לאורך זמן.

ניקוי השטח מתחת לגדר הבמבוק יכול להתבצע באמצעות כלי גינון ידניים, אשר אינם מחייבים שימוש בדלק או בחשמל. באמצעות מקלטר, מעשב או מעדר, ניתן לנכש את העשבים הצומחים מתחתיו ובכך לשמור על נראות נקייה ועל תחתית קני הבמבוק מפני מחלות ומזיקים.